MALL CULTURAL: Cultura cucerește orașul

Descriere

Derulat pe parcursul a două luni (septembrie-octombrie 2017), în cadrul programului „București, oraș participativ – ARCUB, Mall Cultural a extins percepția publicului urban asupra mall-urilor prin includerea statutului de spațiu de activitate urban-culturală. În parteneriat cu Institutul Cervantes din București, proiectul a vizat reprezentarea în spații neconvenționale a unui model de manifestare culturală deschisă, model care a sprijinit încurajarea unei atitudini implicate, participative a publicului din mall-uri.

Insight

Susținerea artei ca mijloc de activare urbană, impunerea Mall Cultural ca act artistic comunitar. Valori propuse prin acest proiect: deschidere la inovație. Inspirație, coeziune comunitară, susținerea educației prin formule noi de spectacol

Acțiuni

Centre de informare, flash mob-uri, expoziție de fotografie pe tema tango-ului argentinian, 4 reprezentații cu spectacolul „Luna Tango” cu muzicianul Mariano Castro, Cvartetul Passione și dansatori de tango adaptat pentru spațiul și logistica unui mall, ateliere gratuite de tango pentru public și happening-uri – realizare crochiuri (în parteneriat cu Elite Art Club Unesco) în spațiile celor mai importante mall-uri bucureștene (AFI), dar și al Mall-urilor care sunt centre de proximitate evenimente în cartiere (Mega Mall, București Mall). Ca instrumente de comunicare, am împletit: media relations, campanii social media și media buying. Am derulat în parteneriat cu Radio România Cultural campania Mall Cultural – Cultura cucerește orașul.

Rezultate

Recunoașterea ca exemplu de bune practici în integrarea culturală a mall-urilor în marile orașe. Prim pas pentru reinventarea conceptului de mall. Feedbak pozitiv și dialog real cu publicul din mall-urile particioante. Realizarea unui material video despre “Integrarea culturala a mall-urilor in orase”. În jur de 3.000 de spectatori au participat cumulat la acțiunile propuse, s-a stabilit o empatie creativă în cadrul publicului și alături de artiștii participanți.

Lecție

Limitele percepției asupra spațiului urban pot fi nuanțate și extinse. Ca să obții o schimbare a unei percepții consacrate a publicului, trebuie să îl provoci să accepte valoarea contrariilor și dialogul complementar al unor zone diferite. Un nou format de spectacol / model cultural presupune și un nou format de comunicare, mai dinamică, mai prietenoasă și mai interactivă.